Linzensalade met geitenkaas en frambozen
Verwarm een ovengrill voor. Voeg 1 theelepel (frambozen)mosterd, 2 eetlepels frambozenazijn, 1 eetlepel honing en 3 eetlepels olijfolie extra vergine samen en klop hier een dressing van. Schep 400 gram linzen (uit blik) met 125 gram frambozen door de dressing. Voeg versgemalen peper en fijn zeezout toe naar smaak.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg er 8 plakjes zacht gerijpte geitenkaas (40-50 gram) op. Zet de geitenkaas ongeveer 5 minuten onder de voorverwarmde ovengrill totdat de kaas begint te smelten.
Meng het linzen-frambozenmengsel met 75 gram rucola en verdeel de salade over 4 borden. Verdeel de geitenkaas over de borden salade.
Tip: deze salade combineert perfect met gegrilde lamskoteletjes van de barbecue. Neem dan verse geitenkaas, verkruimel de kaas grof en schep hem door de salade. Deze salade combineert ook goed met zuurdesembrood.
INGREDIËNTEN
100 gram Amaretti koekjes
250 gram Frambozen
3 eetlepels Suiker
3 middelgrote Eieren
180 gram Witte basterdsuiker
250 gram Mascarpone
250 ml. Slagroom
250 gram Frambozen
6 eetlepels Amaretto