Recepten met frambozen

Heb jij het lekkerste recept met frambozen, laat het ons weten! We testen het recept en zetten het met foto en uw naam op deze website.
Kijk ook hieronder voor een aantal heerlijke frambozenrecepten!

Panna cotta met frambozensaus

Week 4 gelatineblaadjes 5 minuutjes in ruim koud water. Breng 6 dl. slagroom met 70 gram poedersuiker, 1 vanillestokje en de geraspte schil van 1 citroen aan de kook. Laat het roommengsel zachtjes koken tot er 2/3 deel over is. Haal het vanillestokje uit het roommengsel en schraap het merg eruit, voeg dit toe aan het roommengsel. Knijp de gelatine goed uit en los het - van het vuur af - op in het warme roommengsel. Laat het roommengsel iets afkoelen. Spatel 2 dl. dikke boerenyoghurt door het roommengsel. Verdeel het mengsel over 6 vormpjes. Laat de Panna Cotta minstens 3 uur opstijven in de koelkast. Stort de Panna Cotta voor serveren op bordjes en serveer het met de frambozensaus en verse frambozen van Raspberry Maxx en een blaadje munt.
INGREDIËNTEN
Nagerecht voor 6 personen
4 stuks Gelatineblaadjes
6 dl Slagroom (600 ml)
70 gr Poedersuiker
1 stuks Vanillestokje
1 stuks Citroen (rasp)
2 dl Dikke boerenyoghurt (200ml)
naar keuze Frambozensaus 1 bakje Verse frambozen

Koekjes bakken

Klop 180 gram roomboter zacht in een kom. Voeg 155 gram rietsuiker, 1,5 theelepel bakpoeder, 1 theelepel citroenschil, 1 theelepel kaneelpoeder en 1/4 theelepel zout toe en meng alles met de boter. Voeg 2 eierdooiers en de inhoud van 1 vanillestokje toe aan het mengsel. Meng 250 gram tarwebloem met 125 gram amandelmeel en voeg beetje bij beetje toe aan het mengsel tot een samenhangend deeg. Maak van het deeg een bal en laat het minimaal 1 uur rusten in de koelkast. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot ongeveer 4 mm. Steek er met behulp van uitsteek vormpjes koekjes uit. Ga zo door tot het deeg op is. Leg de koekjes op enige afstand van elkaar op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de koekjes 7 tot 9 minuten in een voorverwarmde oven op 190 graden Celsius, totdat ze lichtbruin zijn. Laat de koekjes afkoelen op de bakplaat.
Versier de koekjes met glazuur, frambozenjam, chocolade of gedroogde frambozen.
Het recept is voor ongeveer 50 koekjes.

Kaasplank dippers

Framboos-Braam-Basilicumjam, Frambozenmosterd, Frambozenbeleg, Framboos-Cranberry-Chutney

Arretjescake met frambozenjam, gedroogde frambozen en pistachenootjes

Klop 3 eieren met 250 gram rietsuiker glad. Voeg voorzichtig roerend 75 gram cacaopoeder toe. Smelt 300 gram roomboter in een pannetje en voeg deze vervolgens druppelend toe aan het chocolademengsel. Blijf roeren/ kloppen tot er een gelijkmatige massa ontstaat. Bekleed een springvorm van 20 cm met bakpapier. Kruimel 20 gram gedroogde frambozen, hak 75 gram pistachenootjes en leg een rol mariekoekjes klaar.

Het opbouwen van de taart gaat als volgt;
begin met een laag koekjes, dan een laag chocolademengsel met daarop een laagje gedroogde frambozen en pistachenootjes. Dan eerst weer een laag chocolademengsel en daarop een laag koekjes en een laag frambozenjam. Dek de frambozenjam af met een laag chocolademengsel en bouw verder met koekjes, gedroogde frambozen en pistachenootjes. Zorg dat de laatste laag chocolademengsel is. Versier de cake met rechtopstaande koekjes en de resterende gedroogde frambozen en pistachenootjes. Laat de arretjescake een nacht in de koeling opstijven. Veel succes en bakplezier!
INGREDIËNTEN
Springvorm 20 cm = voor ca. 6-8 personen
3 stuks Eieren
250 gram Rietsuiker
75 gram Cacaopoeder
300 gram Roomboter
20 gram Gedroogde frambozen
75 gram Pistachenootjes
rol Mariekoekjes

Frisse frambozenkwarktaart

Maal in de keukenmachine 300 gram bastognekoeken fijn. Smelt in een pannetje 100 gram roomboter en voeg dit bij de gemalen bastognekoeken. Bekleed de bodem van een grote springvorm (28cm doorsnede) met bakpapier, doe daarover het koekmengsel en zet het even weg. Kook 500 gram frambozen in een pan met 150 gram kristalsuiker tot een gladde massa. Week in ruim water 20 gram gelatineblaadjes. Los in het hete frambozenmengsel de gelatineblaadjes op en doe er meteen 500 gram kwark bij. Roer het mengsel door en laat dit geheel langzaam afkoelen. Klop na het afkoelen 1 liter gezoete slagroom tot yoghurtdikte en spatel de room door het afgekoelde frambozenmengsel. Stort het frambozenmengsel in de springvorm op de koekbodem en zet het tenminste 5 uur in de koeling.
Suggestie: je kan voordat je het frambozenmengsel in de springvorm doet de rand van de vorm bekleden met frambozen.
Smakelijk!

Foto's recepten

Kijk voor de foto's van alle frambozenrecepten onderaan de pagina, door op de foto te klikken kun je ze vergroot bekijken.

Linzensalade met geitenkaas en frambozen

Verwarm een ovengrill voor. Voeg 1 theelepel (frambozen)mosterd, 2 eetlepels frambozenazijn, 1 eetlepel honing en 3 eetlepels olijfolie extra vergine samen en klop hier een dressing van. Schep 400 gram linzen (uit blik) met 125 gram frambozen door de dressing. Voeg versgemalen peper en fijn zeezout toe naar smaak.
Leg een vel bakpapier op een bakplaat en leg er 8 plakjes zacht gerijpte geitenkaas (40-50 gram) op. Zet de geitenkaas ongeveer 5 minuten onder de voorverwarmde ovengrill totdat de kaas begint te smelten.
Meng het linzen-frambozenmengsel met 75 gram rucola en verdeel de salade over 4 borden. Verdeel de geitenkaas over de borden salade.
Tip: deze salade combineert perfect met gegrilde lamskoteletjes van de barbecue. Neem dan verse geitenkaas, verkruimel de kaas grof en schep hem door de salade. Deze salade combineert ook goed met zuurdesembrood.
INGREDIËNTEN

100 gram Amaretti koekjes
250 gram Frambozen
3 eetlepels Suiker
3 middelgrote Eieren
180 gram Witte basterdsuiker
250 gram Mascarpone
250 ml. Slagroom
250 gram Frambozen
6 eetlepels Amaretto

Frambozenparfait met amaretto

Bekleed een kleine cakevorm (zoals "oma's cake" vorm) met plastic folie. Verkruimel 100 gram Amaretti koekjes en pureer 250 gram frambozen met 3 eetlepels suiker. Spatel 3 middelgrote eieren luchtig en klop deze met 180 gram witte basterdsuiker. Klop door het suiker-eimengsel 250 gram Mascarpone en spatel daarna 250 ml. slagroom door het mengsel. Spatel door dit mengsel nog eens 250 gram frambozen, 6 eetlepels amaretto en het koekjesmengsel. Werk de frambozenpuree met een vork zigzag door het roommengsel heen zodat een marmer effect ontstaat. Schep het geheel in de cakevorm en dek de vorm af met folie. Zet de frambozenparfait voor 4 uur in de vriezer en snijd het voor het opdienen in plakken. Nu kun je lekker genieten van dit toetje!

Deze frambozen plaattaart is heel simpel te maken en is gewoon ontzettend lekker en fris. (Bakplaat ca. 20x30cm)
Verwarm de oven voor op 180 graden. Ontdooi 8 velletjes bladerdeeg, bekleed hier een bakplaatbodem mee, waarbij je de randen (1 á 2 cm) dubbel met bladerdeeg bekleed. Leg bakpapier op het middelste gedeelte van de bladerdeeg (dus alleen de dubbele randen niet) en daarop blindbakvulling (gedroogde peulvruchten of bakknikkers). Klop een ei los met wat water en bestrijk hiermee de randen van het deeg. Bak het deeg 15 minuten in de voorverwarmde oven. Verwijder de folie en de blindbakvulling en bak het deeg nog eens 10 minuten of tot het goudbruin is.
Verwarm 4 eetlepels frambozenjam tot deze lauwwarm is. Roer 300 gram mascarpone zacht met 3 eetlepels lemoncurd, het sap van 1 citroen, een eetlepel citroenrasp en evt. poedersuiker. Doe het roommengsel in de taartvorm en verdeel de frambozen erover. Bestrijk de taart met de lauwwarme frambozenjam.

"Heerlijke recepten met frambozen"